Korte inleiding

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen hebben sinds de uitbraak van het Convid-19 virus een groot tekort aan mondmaskers. Om deze instellingen te helpen zijn wij sinds begin maart bezig met het fabriceren van deze maskers. Later kwamen daar de schorten en hoofdbanden bij.

Inmiddels hebben we een heel leger aan naaisters die met ons samenwerken. Met meer dan 40 thuiswerkende vrijwilligers hebben we al ruim 3.000 maskers gemaakt. Het materiaal komt uit eigen stock of wordt gedoneerd. We snijden de stoffen, maken de lintjes en leveren de DHZ pakketjes bij de voordeuren van onze hulpkrachten af. Om ze daarna weer op te halen als de maskers gereed zijn.

Onze grote dank gaat dan ook uit naar de onvermoeibare inzet van al onze vrijwilligers! Met elkaar zorgen we ervoor dat de wereld een klein beetje veiliger wordt! Samen tegen Corona!

Corona-grijs

Bestel je eigen mondmaskers

De zorg is natuurlijk onze eerste prioriteit, maar inmiddels maken we ook maskers voor particulieren. Jij kunt dus ook aanspraak maken op een zelfgefabriceerd stoffen masker. 
Indien je graag maskers wilt ontvangen, vul dan het formulier onder op deze pagina in. We plaatsen je naam op de lijst en op basis van ‘first in – first out’ worden de maskers bedeeld. We doen er alles aan om zo snel mogelijk te leveren, maar ook wij zijn afhankelijk van allerlei factoren. 

Zijn de mondmaskers veilig?

Alle stoffen mondmaskers die wij maken zijn gebaseerd op het patroon en de werkwijze die je kunt vinden op de website maakjemondmasker.be en wordt aanbevolen door de FOD volksgezondheid. De maskers zijn kwalitatief evenwaardig aan FFP2 maskers. 

De maskers hebben een stoffen wasbare buitenlaag zodat ze op 90 graden gewassen en hergebruikt kunnen worden. De focus van het ontwerp ligt op veiligheid, dat wil zeggen een goed aansluitende pasvorm en de mogelijkheid om filtermaterialen van uiteenlopende dikte en densiteit te gebruiken.

Het masker werkt als een mini kussensloop: onderaan zit een opening met een omslag, net zoals bij de meeste kussenslopen. In die opening kan een vervangbare filter geschoven worden die netjes op zijn plaats blijft tijdens het dragen. 

De linten zijn lang genoeg zodat het masker vlot kan geknoopt en los gemaakt kan worden. Het afnemen van het masker kan daardoor gebeuren met de handen op een veilige afstand van het hoofd. De maskers die voor kindjes worden gemaakt hebben elastiek.

Waarom zou je een mondmasker dragen?
Hoe draag je een mondmasker?
Hoe bewaar je een mondmasker?
  • zelf maken

Zelf je maskers maken?

Het patroon is rechthoekig en kan ook door beginnende naaisters zonder problemen worden verwerkt. Het vouwen van de plooitjes vergt enige handigheid.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

  • Social Media

Er gebeurt veel in PimperNieuw land de laatste maanden. Blijf ook op de hoogte en volg ons op onze Facebook of Instagram.  

Bekijk de laatste berichten, maar laat ook gerust een berichtje achter voor onze vrijwilligers. Dat vinden ze enorm fijn!

  • kijk toch 'ns

Bestellen mondmaskers

PimperNieuw is geen fabriek waar duizenden maskers per week van de band komen gerold. Door de grote vraag naar mondmaskers kan er dus een wachttijd zitten tussen bestelling en levering. Wij doen er alles aan om aan iedere vraag te voldoen en vragen dan ook je begrip hiervoor.  

Wij leveren je bestelling thuis af, als dit binnen onze essentiële route valt. 

Mocht je nu ergens anders maskers hebben besteld en ontvangen hebben, wil je dan zo vriendelijk zijn de bestelling bij ons te cancelen? Dat kan met hetzelfde formulier hieronder in het veld opmerkingen. Zo kunnen we andere mensen sneller aan hun maskers helpen. 

Kosten mondmaskers

PimperNieuw vzw is geen commerciële organisatie. Wij ontvangen geen overheidssubsidie.
Wij draaien enkel van de giften die we ontvangen. 
Daarom vragen wij in plaats van een vast bedrag per masker een vrije gift ter ondersteuning van onze werking. 

Jouw donatie mag gedaan worden op rekeningnummer  BE74 8939 4407 5807 t.n.v. PimperNieuw vzw. 

Alvast bedankt voor je steun!

Bestelformulier mondmaskers
Vul uw emailadres in zodat we kunnen reageren.
Vul het adres in waar de maskers bezorgd kunnen worden.
We contacteren je enkel wanneer de bezorger in de buurt is.