Bestel je eigen mondmaskers

Begin maart 2020 zijn we gestart met het fabriceren van stoffen mondmaskers. De zorg en de diverse zorginstellingen waren natuurlijk onze eerste prioriteit, maar inmiddels maken we ook maskers voor particulieren.

Via het aanvraagformulier onder op deze pagina kun je de maskers bestellen.  

Zijn de mondmaskers veilig?

Alle stoffen mondmaskers die wij maken zijn gebaseerd op het patroon en de werkwijze die je kunt vinden op de website maakjemondmasker.be en wordt aanbevolen door de FOD volksgezondheid. De maskers zijn kwalitatief evenwaardig aan FFP2 maskers. 

De maskers hebben een stoffen wasbare buitenlaag zodat ze op 90 graden gewassen en hergebruikt kunnen worden. De focus van het ontwerp ligt op veiligheid, dat wil zeggen een goed aansluitende pasvorm en de mogelijkheid om filtermaterialen van uiteenlopende dikte en densiteit te gebruiken.

Het masker werkt als een mini kussensloop: onderaan zit een opening met een omslag, net zoals bij de meeste kussenslopen. In die opening kan een vervangbare filter geschoven worden die netjes op zijn plaats blijft tijdens het dragen. 

De linten zijn lang genoeg zodat het masker vlot kan geknoopt en los gemaakt kan worden. Het afnemen van het masker kan daardoor gebeuren met de handen op een veilige afstand van het hoofd. De maskers die voor kindjes worden gemaakt hebben elastiek.

Waarom zou je een mondmasker dragen?
Hoe draag je een mondmasker?
Hoe bewaar je een mondmasker?

Zelf je maskers maken?

Het patroon is rechthoekig en kan ook door beginnende naaisters zonder problemen worden verwerkt. Het vouwen van de plooitjes vergt enige handigheid.

Download hier de gebruiksaanwijzing.

Er gebeurt veel in PimperNieuw land de laatste maanden. Blijf ook op de hoogte en volg ons op onze Facebook of Instagram.  

Bekijk de laatste berichten, maar laat ook gerust een berichtje achter voor onze vrijwilligers. Dat vinden ze enorm fijn!

Kosten mondmaskers

De prijs van een standaard masker bedraagt €3,- per stuk. Dat is een mooi bedrag voor een goed afgewerkt product. De maskers zijn van katoen, dubbellaags, uitwasbaar op hoge temperaturen en met een insteek voor een filter. De filter wordt niet bij de maskers meegeleverd.
Gepersonaliseerde maskers zullen iets duurder uitvallen, afhankelijk van de wensen. Vul op onderstaand formulier je wensen in en we sturen je per mail de prijs per masker toe. 

Bestellingen in de omgeving Mol, Lommel, Balen, Ham en Geel worden gratis thuisbezorgd. Bestellingen buiten deze regio worden per post geleverd. Daarvoor vragen wij een bijdrage van €4,-. 

Ook voor hogere oplages kun je bij ons terecht. Afhankelijk van het aantal wordt een speciale aangepaste prijs gemaakt. Contacteer ons via mail met specifieke vragen of wensen.  

Door de aankoop van de maskers bij PimperNieuw vzw ondersteun je onze werking direct. Namens al onze vrijwilligers alvast enorm bedankt voor je steun!
Het eindbedrag kan worden gestort op rekeningnummer  BE74 8939 4407 5807 t.n.v. PimperNieuw vzw. 

Bestelformulier mondmaskers
Vul uw emailadres in zodat we kunnen reageren.
Vul het adres in waar de maskers bezorgd kunnen worden.
We contacteren je enkel wanneer de bezorger het adres niet kan vinden.
Zijn de maskers voor een jongen of meisje, man of vrouw? Wil je kleurrijke of effen maskers? Of heb je andere wensen? Vertel het ons.